top of page

Mijn adoptie en afkomst

 HOUDEN  ME  BEZIG  

Als je geadopteerd bent, kan je met vragen zitten zoals ‘Wie ben ik?’, ‘Waar kom ik vandaan?’ en 'Wie zouden mijn biologische ouders zijn?' Meestal spelen deze vragen niet op elk moment van je leven en voor sommige geadopteerden spelen ze zelfs zelden tot nooit. Bij andere geadopteerden leeft het wel en komen de vragen van tijd tot tijd terug. Soms heel sterk. 

 

Er is geen magische formule om met deze vragen om te gaan. Elke geadopteerde is anders. Als je adoptie en afkomst je bezighouden, ben jij ultiem degene die kiest of je daar iets mee wil doen en wat je dan wil doen. Wel is het heel belangrijk dat je de nodige steun en hulp krijgt als dit nodig is. Zo kan je erover praten met vrienden, familie, een a-Buddy, professionals … 

LEESTIP: Verhalenbundel 'Gezocht en (niet) gevonden'

GEADOPTEERDE R.

Als kind fantaseerde ik wel eens over hoe mijn biologische moeder eruit zou zien. Ik denk dat dat normaal is. Van alle dingen die ik zou willen weten over mijn biologische familie komt dat ook op de eerste plaats: hoe zou zij eruitzien?

 

Ik vind het eigenlijk wel erg om niemand in de wereld te kennen met wie ik een genetische band heb. Dat kan me een eenzaam gevoel geven, maar voor een groot deel kan ik me daar ook over zetten.

 

Mijn tweede vraag zou zijn wat de reden van afstand was. Ook al heb ik daar ergens wel een vaag idee van, dat blijft een belangrijke vraag. 

Getuigenissen

Wil jij ook graag jouw ervaring delen? Laat het ons weten!

bottom of page