Mijn adoptie en afkomst

 HOUDEN  ME  BEZIG  

Als je geadopteerd bent, kan je met vragen zitten zoals ‘Wie ben ik?’, ‘Waar kom ik vandaan?’ en 'Wie zouden mijn biologische ouders zijn?' Meestal spelen deze vragen niet op elk moment van je leven en voor sommige geadopteerden spelen ze zelfs zelden tot nooit. Bij andere geadopteerden leeft het wel en komen de vragen van tijd tot tijd terug. Soms heel sterk. 

 

Er is geen magische formule om met deze vragen om te gaan. Elke geadopteerde is anders. Als je adoptie en afkomst je bezighouden, ben jij ultiem degene die kiest of je daar iets mee wil doen en wat je dan wil doen. Wel is het heel belangrijk dat je de nodige steun en hulp krijgt als dit nodig is. Zo kan je erover praten met vrienden, familie, een a-Buddy, professionals … 

GEADOPTEERDE K.

Wij zijn met drie geadopteerde kinderen thuis. Hoewel we dezelfde opvoeding hebben gekregen en op ongeveer dezelfde leeftijd naar België zijn gekomen, gaan we allemaal op een andere manier om met onze adoptiestatus. Ik heb er weinig moeite mee en ben er dan ook weinig mee bezig. Enerzijds wil ik wel meer te weten komen over mijn biologische familie en gaan zoeken, maar anderzijds creëert dat hoop en wil ik niet teleurgesteld worden. Ik ben gelukkig met mijn leven nu en wil dat niet op het spel zetten.

 

Wil jij ook graag jouw ervaring delen? Laat het ons weten!